Атомисти победили на премијери

Са великим нестрпљењем се ишчекивала прва првенствена утакмица у Београдској Зони. Ужелели су се навијачи Винче квалитетног фудбала, што због дуге првенствене паузе која нас је ове године задесила, што због година таворења у Првој Београдској Лиги, где нам ни играчки, ни организационо није било место. Сада смо на правом колосеку.

Прва препрека у новом рангу такмичења су нам били фудбалери ФК Срем из Јакова.

Првих десетак минута је протекло у почетном испитивању снага, да би у 11. минуту видели прву озбиљнију шансу за гол.
Нападала је Винча по десној страни преко Ивана Трајковића, Трајковић је додао у средину до Немање Станковића, који сјајно шутира са 20 метара и погађа пречку гостију.

Као да је та пречка разбудила обе екипе, распламсало се на све стране.
У 12. минуту гости су нападали по десној страни, уследио је шут са руба шеснаестерца и статива! Лопта се одбија на леву страну шеснаестерца Винче, центаршут на другу стативу, играч гостију са 5 метара шутира поред гола.

Само минут касније сјајна шанса за домаће, Никола Шиљковић одличном лоптом проналази Здравковића на десној страни, Здравковић центрира на петерац, Паучинац шутира главом, голман вади лопту испод саме пречке и шаље је у корнер.

15. мин – Шиљковић поново из средине шаље лопту на десну страну за Здравковића, Здравковић се одлучује за соло акцију, улази у шеснаестерац гостију, залама дефанзивца Срема, пребацује лопту на леву ногу, шут и гол! ФК Винча-ФК Срем-1:0

Након гола Винче, гости су загосподарили тереном.
У 25. мин сјајан напад Срема по десној страни, играч гостију успева да избаци комплетну одбрану Винче, шутира са руба шеснаестерца, али Цвитковац маестралном одбраном шаље лопту у корнер.

28. мин – шутира играч Срема са 20 метара од гола, Цвитковац брани, лопта се одбија до играча гостију на линији шеснаестерца, уследио је нови шут и нова одбрана данас феноменалног Цвитковца.

34. мин – корнер за Винчу са леве стране, Станковић на другу стативу за Здравковића, Здравковић пребацује назад до Станковића, шут са линије шеснаестерца, голман сјајно брани.

37. мин – напад гостију по средини, шут са линије шеснаестерца и статива још једном спашава наш тим.

Друго полувреме је обележила права рововска борба у којој се углавном играло између два шеснаестерца.
После једног контранапада, фудбалери Срема постижу гол за изједначење у 59. минуту.
Тргли су се играчи Винче и кренули на све или ништа, што је на крају резултирало другим голом Здравковића на данашњем мечу и испоставиће се победоносним.

Играо се 79. минут, Костић Милан је сјајно послао лопту из средине на десну страну, Здравковић је сачекао на рубу шеснаестерца и са 16 метара сјајно пласирао лопту у гол гостију из Јакова за коначних ФК Винча-ФК Срем-2:1

Честитамо нашим момцима на првој првенственој победи у Београдској Зони и пожелећемо само да се обистини она народна “По јутру се дан познаје”.

Такође, честитамо и гостима на фер и коректној игри и желимо им пуно среће у наставку првенства.

ГАЛЕРИЈА

Comments

comments