Ето нас, само полако…

Прва Београдска Лига, Група Ц – 16. коло
25.03.2017.
15:00ч
Градски стадион у Винчи
ФК Винча-ОФК Младеновац – 1:0 (0:0)

Стрелци:
ФК Винча:
65′ Вујетић Михаило

Опомене:
ФК Винча:
41′ Добријевић Томислав

Делегат: Спасић Драгољуб
Судије:
Рајовић Александар
Полић Јелена
Радовић Стефан

Састав ФК Винча:
1. Радојевић Михајло
2. Шиљковић Стефан
3. Илић Радоје
4. Добријевић Томислав
5. Стојичић Игор
6. Станков Бранислав
7. Сорак Милош (од 69′ Атанасковић Богдан)
8. Пушица Никола (од 83′ Крстић Никола)
9. Рамић Мирко (К)
10. Вујетић Михаило (од 65′ Савић Теодор)
11. Мајић Кристијан

Резерве:
12. Грочић Филип
13. Савић Теодор
14. Максимовић Никола
15. Крстић Никола
16. Атанасковић Богдан

Састав ОФК Младеновац:
1. Стојановић Немања
2. Богићевић Миљан (од 73′ Живановић Филип)
3. Радивојевић Немања (од 23′ Гајић Лука)
4. Милошевић Златко
5. Стевановић Давид (К)
6. Митровић Слађан
7. Арсић Трајко
8. Стевановић Филип
9. Кретић Горан
10. Драгојевић Андреј
11. Јовановић Марко (од 83′ Гајић Александар)

Резерве:
13. Гајић Александар
14. Живановић Филип
15. Гајић Лука
16. Милошевић Андреја

Трећа утакмица у пролећном делу првенства и трећа победа наших фудбалера.
Прелепо време, око 200 навијача и феноменалан терен, све је мирисало на једну добру фудбалску представу.

Од првог звиждука судије Рајовића, наши фудбалери су јурнули у напад ка голу Младеновца.
2. мин – корнер за Винчу са леве стране, Вујетић центрира на другу стативу, Станков одлично шутира главом, голман гостију се пружио “колико је дуг” и успео да избаци лопту у корнер. Вујетић центрира поново на другу стативу, Стојичић најбољи у скоку, сјајно шутира главом, голман Младеновчана поново брани.


5. мин – гости изводе прекид са линије свог шеснаестерца, дуга лопта на играча са бројем 9, Кретић Горана, који је остао сам као дух на левом рубу шеснаестерца Винче, снажан шут са 15 метара, голман Винче, Михајло Радојевић, сјајно брани.


14. мин – Вујетић пролази сам по десној страни, улази у шеснаестерац гостију, дефанзивац Младеновца га руши са леђа и судија показује на белу тачку. Добријевић Томица шутира са 11 метара, али голман гостију погађа страну и брани пенал, лопта одлази у корнер. Вујетић центрира на другу стативу, Мајић спушта за Томицу, Томица шутира са 5 метара, голман Младеновца поново брани и већ се у 15. минуту видело да ће он бити најбољи играч своје екипе.


20. мин – слободан ударац за госте, на 30 метара од гола, играч са бројем 9 шутира право у гол, Радојевић прави параду за ТВ шпице, сјајно брани и шаље лопту у корнер.
29. мин – напад Винче по десној страни, Вујетић за Мајића, Мајић улази у шеснаестерац са двојицом играча Младеновца на леђима, шутира у паду и голман хвата лопту без проблема.


31. мин – идентичан слободан ударац за госте као и у 20. минуту, поново играч са бројем 9 шутира у гол, Радојевић поново брани.
40. мин – играчи Младеновца краду лопту на 30 метара од гола Винче, хитроноги нападач гостију излази пред Радојевића, 1 на 1, шутира, али из овог дуела као бољи излази голман Винче.

Прво полувреме веома неизвесно и препуно шанси на обе стране. Нису успели наши момци да наметну своју игру у првом полувремену, поготово после промашених шанси у првих петнаестак минута. Свесни чињенице да је најтеже добити већ добијену утакмицу, наши момци су из петних жила запели и сјајно отворили друго полувреме.

53. мин – Вујетић пролази кроз средину, пас у простор за Мајића који излази сам пред голмана, шутира слабијом левом ногом и голман успева да одбрани.
65. мин – Станков креира напад Винче по десној страни, лопта за Томицу, Томица центрира на линију шеснаестерца, Мајић спушта за Вујетића, Вујетић носи лопту и са 5 метара закуцава лопту у мрежу Младеновца. ФК Винча-ОФК Младеновац-1:0

70. мин – контра Младеновца, играч са бројем 9 је све сам одрадио, дошао до шеснаестерца Винче, шут са линије 16, али Радојевић на правом месту.
79. мин – Пушица пролази кроз средину, лопта у простор за Мајића, Мајић шутира високо преко гола.


83. мин – напад гостију по десној страни, центаршут на другу стативу, нападач Младеновца шутира са 10 метара из окрета, Радојевић хвата лопту.

Доласком у вођство, наши фудбалери нису желели превише да ризикују, смирили су игру и привели утакмицу крају.
Младеновац је заиста показао завидан квалитет, одличну физичку спрему и жељу за победом.

Морамо да напоменемо два појединца, који су се посебно истакли на данашњој утакмици.
Стојичић Игор већ 3 утакмице представља стуб одбране, правог лидера у дефанзиви Винче и приказује партије на нивоу европских такмичења.
Данас један од најбољих на терену, који није напустио иако је 30 минута пре краја утакмице доживео озбиљну повреду руке.
Желимо Игору брз опоравак и да настави са игром на овако високом ниову.

Други играч који заслужује јавне похвале је Богдан Атанасковић.
Омладинац Винче је уласком на терен раздрмао своје саиграче, унео праву пометњу међу противничке играче и показао како треба да се бори за грб клуба.

ГАЛЕРИЈА

 

Comments

comments