Ко се игра са Винчом?

Данас је наш фудбалски клуб одиграо трећу припремну утакмицу и трећи пут изгубио.
Бољи од Винче били су данас фудбалери Звездаре, који су са 5 голова у мрежи Винче оставили домаћу публику у чуђењу.
Где је она Винча коју смо гледали годинама?
У чему је то сад проблем?
Како је могуће да тим који има шампионске амбиције из три утакмице има гол разлику 2:15?

Наши фудбалери су сјајно отворили утакмицу, првих 20 минута су кружили око шеснаестерца гостију, али је фалило мало среће да лопта заврши иза леђа голмана.
Као што то бива у фудбалу, када не искористиш своје прилике противник да гол, то се и десило у 22. минуту.
Консолидовала је Винча редове и наставила да прави притисак, што је донело резултат у 54. минуту, када је Глушчевић постигао сјајан погодак са 20 метара.

И онда је уследило 35 минута који ће сигурно оставити велики траг у сећању свих који су данас били на стадиону и навијали за Винчу.
Данашња утакмица није страшна само због резултата, има пуно страшнијих ствари о којима треба разговарати.

Ко се игра са Винчом?
Можда би неки шаљивџија после досадашњих резултата на ово питање одговорио са “ко стигне”, али име ФК Винча и репутација клуба су данас пали јако ниско.

После данашњег дана сви треба да ставе прст на чело и да се замисле и то се односи на много шири круг људи од оних 11 на терену.
Резултат је такав какав је, на три утакмице примљено је 15 голова, али да ли је за то крив само шеф стручног штаба, исти онај човек који је у прошлој полусезони имао само један пораз са десеткованим тимом Винче и уз то имао и најбољу одбрану у лиги.

Не би било фер да се не спомену многи играчи попут: Дујаковића, Илића, Стојичића, Вујетића, Рамића, Аврамовића, Ђурђевића… који су данас погинули на терену.

Дошло је крајње време да се многи људи погледају у очи и да буду искрени према свима, дошло је крајње време да неки покажу шта знају и време да омладинци који наступају за први тим покажу да ли имају срце, храброст и још по нешто, како би били прави играчи, достојни дреса ФК Винча.

Ко је био данас на стадиону, има због чега да се нервира и да са спуштеном главом пролази поред навијача противничког клуба.
Данас је имало на стадиону Винче штошта да се види.

Comments

comments