Комшије поделиле бодове

27. зимски турнир “Чукарица 2019”
16.02.2019.

15:00ч
СЦ ФСБ Ада
ФК Винча-ФК Лештане-2:2 (1:1)

Стрелци:
ФК Винча:
14′ Тајковић Иван
60′ Мајић Кристијан
ФК Лештане:
41′ Ранђеловић Марко
51′ Симић Ненад

Опомене:
ФК Винча:
21′ Стојсављевић Васо
59′ Јовановић Стефан
ФК Лештане:
43′ Симић Ненад
60′ Шиљковић Никола
85′ Стојаковић Млађан

Делегат: Тасић Небојша
Судије:
Јеремић Иван
Јеремић Милан
Зимоњић Стефан

Састав ФК Винча:
1. Тимотијевић Никола
3. Илић Радоје
4. Рамић Мирко (К)
5. Јовановић Марко
6. Ђорђевић Иван
7. Романовић Александар
8. Дујаковић Стевица
9. Здравковић Слободан
10. Стојсављевић Васо
11. Мијаиловић Александар
17. Трајковић Иван

Играли су још:
12. Радојевић Михајло
2. Кривокапић Немања
13. Урошевић Петар
14. Шиљковић Стефан
15. Лалевић Лука
16. Лелић Јовица
18. Мајић Кристиајн
19. Јовановић Стефан

Састав ФК Лештане:
1. Јевтић Александар
2. Радосављевић Лазић В.
3. Антић Стефан
4. Шиљковић Никола
5. Ресимић Никола
6. Пајић Вељко
7. Ранђеловић Марко
8. Ивић Никола
9. Стојановић Ненад
10. Симић Ненад
11. Антонијевић Немања

Играли су још:
12. Стевић Филип
13. Гајић Милош
14. Станковић Иван
15. Стошић Слободан
16. Илић Алекса
17. Пушица Никола
18. Стајковић Млађан
19. Вагић Никола
20. Матић Марко
21. Величковић Милан
22. Јовановић Филип

Фудбалери Винче су јучерашњом утакмицом против комшија из Лештана завршили такмичење на турниру “Чукарица 2019”.
После два пораза забележена против ФК Жарково и ФК Комграп, наши играчи су ремизирали са ФК Лештане.

Утакмица је била динамична, препуна шанси и голова, као што се и очекивало.

Винча је била формални домаћин на овој утакмици.
Прву шансу смо видели већ у 5. минуту, напад Лештана по левој страни, центаршут са саме гол-аут линије, лопта долази на петерац, нападач гостију шутира, али лопта одлази преко гола.
7. мин – Здравковић пролази сјајно по десној страни, центаршут на петерац, Романовић одлично шутира главом, али голман гостију хвата лопту.
14. мин – поново Здравковић претрчава левог бека Лештана, сјајно центрира са десне стране на другу стативу, Трајковић Иван одлично позициониран из прве шаље лопту у мрежу Лештана за ФК Винча-ФК Лештане-1:022. мин – Романовић предводи напад Винче по средини, лопта на леву страну за Стојсављевића, Стојсављевић шутира са 16 метара, али лопта одлази преко гола.

24. мин – напад Лештана по левој страни, играч са бројем 11 улази у шеснаестерац, али сјајни штопер Винче, Марко Јовановић, одлично уклизава и избацује лопту у корнер.
Гости изводе корнер, лопта на другу стативу, шут главом, лопта одлази поред гола.
27. мин – Стојсављевић шаље феноменалну лопту из средине у простор за Романовића, Романовић шутира са руба петерца, али се предуго намештао на шут и дефанзивац гостију успева да изблокира покушај нападача Винче.

Уследио је период игре у ком су фудбалери Винче осули рафалну паљбу по голу Лештана, шутирали су са свих страна, погађали пречку, стативе, голмана, али лопта никако да пређе линију гола.


33. мин – Здравковић незаустављив по десној страни, у средину за Стојсављевића, шут са 16 метара, лопта одлази поред гола.
37. мин – Трајковић пролази по левој страни, повратна за Рашу Илића, центаршут на другу стативу, Романовић главом шутира, али лопта пада голману пред ноге и чувар мреже Лештана хвата ту лопту без проблема.

39. мин – Романовић пролази по десној страни, центаршут на другу стативу, Трајковић Иван најбољи у скоку и између два дефанзивца гостију успева да шутира главом под саму пречку, али голман Лештана успева да лопту скрене у корнер.

42. мин – осетили су фудбалери Винче да је лева страна гостију дефинитивно најслабија карика њиховог тима и без проблема су успевали да се дошетају до шеснаестерца у сваком нападу. Рамић и Стојсављевић комбинују по десној страни, Стојсављевић шутира са 15 метара искоса, лопта одлази поред гола.

43. мин – када се не искористе шансе, увек дође и казна за то. Контра Лештана по десној страни, лопта у шеснаестерац, играч гостију сам на 5 метара од гола Винче рутински шаље лопту у мрежу домаћих за ФК Винча-ФК Лештане-1:1

Општи утисак првог полувремена је да резултат после првих 45 минута нимало не осликава стање виђено на терену.
Фудбалери Винче су у свлачионицу могли да оду разочарани што резултат није минимум 3:1, али и задовољни што су екипи из вишег ранга такмичења одржали час фудбала.

51. мин – катастрофална грешка одбране Винче, дефанзивци домаћих предали су лопту нападачу Лештана на 5 метара од гола и гости стижу до предности. ФК Винча-ФК Лештане-1:2
60. мин – Дујаковић, један од најбољих појединаца Винче током турнира, сјајно одиграва за Мајића, Мајић шутира са 17 метара и цепа мрежу Лештана за ФК Винча-ФК Лештане-2:2

69 . мин – Здравковић пролази по десној страни, центаршут на другу стативу, Трајковић да закуца лопту главом у гол гостију, голман успева врховима прстију да је скрене у страну и лопта одлази у аут.


71. мин – Трајковић пролази по левој страни, у средину за Стојсављевића, шут из окрета, лопта одлази поред гола.
80. мин – Урошевић Петар пролази по левој страни, у средину за Стојсављевића, Васа опробава шут са 20 метара, лопта одлази милиметар изнад пречке.

88. мин – контра Лештана по левој страни, играч гостију сам на голмана Тимотијевића, уследио је добар шут и још боља одбрана нашег чувара мреже.

Остаје жал за промашеним шансама, али окрећемо се следећим изазовима.
Шеф струке, Небојша Ђурић, може да буде задовољан виђеним на терену.

ГАЛЕРИЈА

Comments

comments