Наташа Анђелковић је нова председница!

Пре 7000 година Винча је била цивилизацијски покретач. Овде су учињени први искораци који су довели до нуклеарног института, првог своје врсте у тадашњој држави, у Винчи. Увек су овде чињене важне ствари и ако нисмо први у нечему, онда смо сигурно међу првима у Европи.


Пре 85. година закотрљала се, први пут у Винчи, фудбаска лопта и котрља се и дан данас са више или мање успеха. И сада чинимо важан и битан корак у нешто ново и изазовно. Наиме, на предлог Владана Јаношевића, шефа стручног штаба ФК Винча и Душана Вуковића, председника комисије за маркетинг и пропаганду ФК Винча, постигнут је договор са Наташом Анђелковић о пословно-техничкој сарадњи усмереној на формирање ЖФК Винча.


Предлог је на седници Управног одбора клуба, образложио и дао на гласање председникх клуба, Раде Граховац. Предлог је усвојен једногласно на седници одржаној 31.3.2017. Овом одлуком основан је ЖФК Винча први пут од постојања ФК Винча, а први председник биће Наташа Анђелковић.
Историјска одлука која не доноси ловорике, већ захтева озбиљан и предан рад.

Наташа Анђелковић: “Поред мојих многобројних обавеза, имам потребу да помогнем фудбалском клубу Винча и својој локалној заједници и зато се прихватам овог одговорног места и надам се да ћу својим радом допринети развоју нашег фудбалског клуба. Знам да имам несебичну подршку свог стручног тима и да ћемо јако брзо поставити клуб на здраве ноге”.


Женски фудбал у Србији је на најнижим гранама у Европи, мали број клубова постоји, а заступљеност у медијима је јако мала.
Зато је ова одлука, поред тога што је историјска и веома обавезујућа, јер оно што се започне не може и не сме бити остављено на пола пута.


Чека нас дуг и напоран пут, почевши од уписа нових младих играчица, селектирања генерација, тренинзи, препреме за утакмице, одабир стручног штаба и у свему томе ће наша председница имати апсолутну слободу избора. Клуб мора учинити изузетан напор како би женском фудбалском клубу омогућио довољно термина за тренинг, обучене и стручне тренере, опрему и реквизите, као и играње утакмица и лиге, када за то дође време


Свесни смо изазова који нас чекају на том путу али смо и спремни, да на све њих успешно одговоримо.
Историја се успешно стварала у Винчи, па се надамо да ће и овај историјски ток бити успешан на задовољство свих, а поготово на задовољство девојчица и девојака којима ће се испунити жеља о игрању у ЖФК Винча.

Comments

comments