Преокретом до победе у дербију

Прва Београдска Лига, Група Ц – 18. коло
13.04.2019.
16:00ч
Градски стадион у Винчи
ФК Винча-ФК Дунавац (Гроцка)-4:1 (0:0)

Стрелци:
ФК Винча:
58, 82′ Марковић Зоран
60′ Вуковић Душан
89′ Здравковић Слободан
ФК Дунавац:
48′ Симеуновић Марко

Опомене:
ФК Винча:
53′ Мијаиловић Александар
69′ Стојсављевић Васо
78′ Угринић Милош
84′ Вуковић Душан
ФК Дунавац:
16′ Радивојевић Милош
32′ Ђорђевић Марко
55′ Симеуновић Александар
81′ Марковић Стефан

Делегат: Чокић Душан
Судије:
Радуловић Дарко
Јанковић Милош
Миленковић Радослав

Састав ФК Винча:
1. Тимотијевић Никола
2. Јовановић Стефан (од 55′ Марковић Зоран)
3. Угринић Милош
4. Рамић Мирко (К)
5. Јовановић Марко
6. Мијаиловић Александар
7. Романовић Александар
8. Дујаковић Стевица (од 89′ Трајковић Јован)
9. Вуковић Душан
10. Стојсављевић Васо
11. Трајковић Иван (од 66′ Здравковић Слободан)

Резерве:
13. Шиљковић Стефан
14. Здравковић Слободан
15. Костић Милан
16. Трајковић Јован
17. Марковић Зоран
18. Атанасковић Богдан

Састав ФК Дунавац:
1. Павловић Немања
2. Симеуновић Марко (К)
3. Вученовић Јован
4. Живадиновић Александар (од 65′ Начић Душан)
5. Радивојевић Милош
6. Ђорђевић Марко
7. Андрејић Милош
8. Милинковић Александар (од 84′ Радочај Лука)
9. Марковић Стефан
10. Ивковић Немања
11. Симеуновић Александар (од 73′ Цветковић Михајло)

Резерве:
14. Цветковић Михајло
15. Радочај Лука
16. Начић Душан

После две недеље без победе, наши фудбалери су успели да се тргну из “зимског сна” и да Винчу врате на победнички колосек.

У дербију 18. кола Прве Београдске Лиге, гледали смо два потпуно различита полувремена.
Прво полувреме је протекло у рововској борби између два шеснаестерца, без пуно прилика.

3. мин – слободан ударац за Винчу на 25 метара од гола, искоса са леве стране, Романовић шутира, голман добро постављен и хвата лопту без већих проблема.

16. мин – контранапад Винче, Вуковић сјајно избацује Мијаиловића пасом у простор, Мијаиловић као метак пролази по левој страни, улази у шеснаестерац окружен са три играча гостујуће екипе, шаље лопту на десну страну за Стојсављевића који је остао потпуно сам на 10 метара од гола, Стојсављевић шутира и погађа пречку, лопта пада на гол линију и враћа се у поље.28. мин – грешка капитена домаће екипе, капитен Дунавца краде лопту на левој страни терена на 30 метара од гола, фудбалер Дунавца излази 1 на 1 са голманом Винче, Николом Тимотијевићем, сјајно шутира са 7 метара искоса са леве стране, чувар мреже домаћих на висини задатка излази као победник из овог дуела и лопту шаље у корнер.

31. мин – напад Винче по средини, Дујаковић шаље феноменалну лопту у простор за Романовића, играч Дунавца руши нападача Винче и судија свира прекршај на 25 метара од гола гостију. Стојсављевић изводи слободан ударац у даљи голманов угао, голман Дунавца сјајном парадом чува мрежу свог тима.

39. мин – играч гостију игра руком на 2-3 метра од руба шеснаестерца са десне стране, Стојсављевић изводи прекид и центрира на линију петерца, Вуковић шутира главом, лопта одлази поред гола.

41. мин – Вуковић предводи напад Винче по средини, лопта у простор за Стојсављевића на десној страни, Стојсављевић пролази штопера Дунавца са бројем 6, излази сам пред голмана гостију и кад су сви очекивали шут са 5 метара, Стојсављевић шаље пас на другу стативу за Романовића који не стиже да лопту скрене у гол и лопта одлази у гол-аут.

44. мин – Стојсављевић пролази по десној страни, феноменална лопта за Стефана Јовановића иза леђа два дефанзивца Дунавца, Јовановић на другу стативу за Дујаковића, Дујаковић шутира са 5 метара, голман гостију успева да одбрани немогуће и да сачува своју мрежу.

48. мин – само што је почело друго полувреме, напад гостију по средини, шут са 20 метара по сред гола и лопта завршава у мрежи домаћих за ФК Винча-ФК Дунавац-0:1
У 55. минуту Небојша Ђурић у игру уводи Зорана Марковића са клупе и то ће се на крају испоставити као прави потез шефа струке ФК Винча.
58. мин – Рамић изводи аут са десне стране у висини шеснаестерца гостију, лопта на Трајковића, Трајковић Иван са 10 метара искоса са десне стране шаље лопту у срце шеснаестерца за Марковића, Марковић сјајном варком избацује штопера домаћих, шутира у даљи голманов угао и после само три минута на терену погађа мрежу гостију за изједначење. ФК Винча-ФК Дунавац-1:1


60. мин – какав преокрет домаћих фудбалера! Напад Винче по десној страни, Трајковић за Рамића, Рамић са руба шеснаестерца центрира на другу стативу, лопта пада пред Вуковића, шут из колена и право под пречку голмана гостујуће екипе. ФК Винча-ФК Дунавац-2:164. мин – Рамић пролази по десној страни, центаршут на прву стативу, Дујаковић шутира главом, али лопта одлази преко гола.
70. мин – корнер за Винчу са десне стране, Стојсављевић шаље лопту на пенал, лопта пада на земљу Дујаковић успева да је дода до Здравковића, Здравковић траљаво шутира са неких 10ак метара, дуго је та лопта путовала до гола гостију и дефанзивац Дунавца уклизава и успева да је избије у поље са саме гол линије.

73. мин – једина прилика за госте од 58. минута и постигнутог гола, напад по левој страни преко капитена Дунавца, лопта у средину, пут са линије шеснаестерца, лопта одлази преко гола.
78. мин – Романовић изводи аут са леве стране, лопта иза леђа дефанзивца гостију у простор за Стојсављевића, Стојсављевић улази у шеснаестерац са леве стране, лопта на другу стативу за Марковића, штопер гостију уклизава испред нападача Винче, подиже лопту и погађа пречку.

82. мин – Здравковић краде лопту на десној страни терена на 25 метара од гола, улази у шеснаестерац, шаље лопту на другу стативу, Марковић уклизава и лопту скреће у мрежу Дунавца за ФК Винча-ФК Дунавац-3:187. мин – Стојсављевић пролази по десној страни, центаршут на прву стативу, Марковић шутира главом и погађа стативу.

89. минЗдравковић у соло продору по десној страни, улази у шеснаестерац хитроноги нападач Винче, шут са 15 метара и лопта завршава иза леђа чувара мреже гостујуће екипе за коначних ФК Винча-ФК Дунавац-4:1


Успели су наши фудбалери да преокрену ситуацију у своју корист и да се на прави начин одуже навијачима који су дошли да их бодре.
Следеће недеље нас очекује гостовање на веома тешком терену у Пударцима.
Позивамо Вас да дођете на утакмицу и бодрите наш тим.

ГАЛЕРИЈА

 

Comments

comments