Први у Београду

Златним словима ће 14. септембар бити уписан у историју фудбала у Винчи. Тог дана је на Градском стадиону у Винчи одиграна прва првенствена утакмица женског фудбала, у сениорској конкуренцији, у организацији Фудбалског Савеза Београда.

Противник у 1. колу нам је била екипа Хероја из Јајинаца, прошлогодишњи шампион Друге Лиге – Група Запад и главни фаворит за улазак у Прву Лигу Србије.

Добили смо најјачи тим у лиги за отварање сезоне, али са поносом можемо да кажемо да смо се лавовски борили до последњег судијског звиждука.

Храбро су се наше девојке супротставиле далеко искуснијем противнику и свим срцем су се бориле за победу и за образ клуба, а некада је та борба битнија и од саме победе.

Да све буде на веома високом нову побринуо се и сам фудбалски савез, те је за главног судију ове утакмице постављена Јелена Полић.
Изузетно нам је драго што је баш Јелена делила правду на овом мечу, историјском за наш клуб, јер је Јелена међу најбољим женским судијама у нашој држави, а свакако је можемо сврстати и међу најбоље спортске раднике у женском фудбалу Србије.

Девојке које су наступале за наш клуб у 1. колу Друге Лиге за жене и чија имена ће остати сачувана у свим архивама нашег клуба су:
Чолић Нина, Бањанац Ана, Тодоровић Валентина, Перишић Кристина, Радибратовић Милица, Перишић Анђела, Атанасковић Љепосава, Бошњак Тамара, Миљеновић Сања, Стајић Кристина, Станковић Христина, Радојевић Тамара, Чолић Јана, Станисављевић Николина, Обрадовић Александра и Марић Јулија.
Тренер екипе: Александар Романовић

Фудбалски клуб Винча постоји од 1934. године и историја нашег клуба је огромна. Постоје хиљаде незаписаних прича које се преносе са колена на колено.
Преносе се усменим путем састави Винче са утакмица из времена Краљевине Југославије, приче о оснивачима и председницима, о навијачима и пријатељима клуба, анегдоте економа и фудбалера и још много тога. Верујемо да ће се једног дана неко запитати ко је то играо на првој утакмици женског фудбала у Винчи, како је то изгледало, шта се дешавало на терену тог дана.
Исписали смо једну лепу причу, коју ће неке будуће генерације моћи да причају, а до тада, на нама је да наставимо са писањем нових прича, нове историје и да омогућимо да овај клуб постоји и после нас.

Руководство и пријатељи клуба који су помогли у организацији утакмице:
Гаврило Вуковић,
Дијана Првуловић – генерални секретар ЖФК Винча,
Бојан Милићевић – директор стадиона,
Иван Ђорђевић – потпредседник ЖФК Винча,
Велиша Барјактаровић,
Душан Вуковић – председник ЖФК Винча,
Стефан Дилберовић – председник ФК Винча,
Љубиша Матић,
Милан Линдо – потпредседник ЖФК Винча,
Владан Урошевић – генерални секретар ФК Винча,
Жељко Бранковић, спортски директор ЖФК Винча.

Крајем августа 2018. године, стартовали смо са 10 девојака.
Данас, годину дана касније, у нашем клубу тренира 46 девојака, које наступају у две категорије и такмиче се у лигама ФСБ-а.
Све ово је нама велики доказ да радимо како треба и ми ћемо се потрудити да и у будућности учинимо све да име Винче увек буде изговарано са поштовањем.

Снимак целе утакмице

Comments

comments