Турнир је званично отворен!

Данас је на Градском стадиону у Винчи званично отворен IV меморијални турнир “Зоран Крстић Крле”.

Зоран Крстић Крле, рођен је у Београду 1962. године, а цео свој живот је посветио фудбалу.
Као фудбалер наступао је за ФК Партизан, ФК Дунавац и ФК Винча, где је и завршио играчку каријеру 1992. године, да би се потом опробао и у тренерским водама.
Са клупе је предводио млађе категорије ФК Рад, ФК Болеч и ФК Винча.

Иако нас је прерано, изненада напустио у 49. години свог живота, иза њега је остао неизбрисив траг у овом спорту, кроз генерације играча које је изнедрио и кроз сво знање и љубав које је тим генерацијама преносио, што као тренер, а такође и као учитељ у ОШ “Никола Тесла” у Винчи.

После уводних утакмица, присутнима се обратила Љубица Блажевић, сестричина Зорана Крстића Крлета и у име породице се захвалила свима који су својим присуством увеличали овај, за све нас важан догађај и који су помогли у реализацији истог.

Након тога, Стефан Дилберовић, председник фудбалског клуба Винча, је испред клуба уручио реплику дреса са Крлетове последње утакмице у тиму Винче породици нашег Крлета.


Затим микрофон преузима наш специјални гост на турниру, некадашњи фудбалер Црвене звезде, један од највећих играча југословенског фудбала и репрезентативац Југославије, Бошко Ђуровски.
Господин Ђуровски је поздравио све присутне у своје и у име Црвене звезде, а затим је подсетио све наше мале фудбалере да је спорт једна од важнијих ствари у животу, али да никада не смеју да запоставе школу и учење. Упорним радом и трудом све долази на своје место и само је питања дана када ће се снови наших малих фудбалера остварити.

На крају церемоније отварања турнира, присутнима се обратио Стефан Дилберовић, у својству председника Скупштине Општине Гроцка, похваливши рад свих људи који се баве спортском едукацијом малишана на нашој општини.

Такође, први човек СО Гроцка и ФК Винча је изразио задовољство што у нашем клубу имамо скоро 150 дечака који на Градском стадиону у Винчи праве своје прве фудбалске кораке и што једини на територији општине Гроцка имамо женски фудбалски клуб са 44 девојке у 2 категорије.

Уследио је наступ КУД “Болеч”, а онда и наставак надметања у игри која нас је све окупила на овом месту – фудбалу.


На турниру учествује 48 тимова, који ће током викенда на терен извести преко пет стотина дечака и девојчица.

Захваљујемо се на помоћи спонзорима турнира: Имлек, Аква Вива, “Jerry ketering”, пекари АС, ресторану Бреза из Винче, Волво сервису “Мика” из Винче и Градској Општини Гроцка.

ГАЛЕРИЈАComments

comments