Винча и Гроцка у италијанском стилу

Прва Београдска Лига, Група Ц – 20. коло
22.04.2017.
16:00ч
Градски стадион у Винчи
ФК Винча-ФК Дунавац (Гроцка) – 1:0 (0:0)

Стрелци:
ФК Винча:
12′ Вујетић Михаило

Опомене:
ФК Винча:
5′ Вујетић Михаило
35′ Јовановић Стефан
65′ Станков Бранислав
75′ Рамић Мирко
ФК Дунавац:
86′ Матић Андрија
90′ Стојсављевић Васо

Делегат: Гашић Бранислав
Судије:
Карановић Марко
Катић Никола
Јекнић Дарко

Састав ФК Винча:
1. Радојевић Михајло
2. Станков Бранислав
3. Илић Радоје
4. Добијевић Томислав
5. Стојичић Игор
6. Мијаиловић Александар
7. Јовановић Стефан (од 75′ Савић Теодор)
8. Сорак Милош (од 60′ Мајић Кристијан)
9. Рамић Мирко (К)
10. Вујетић Михаило
11. Миловановић Миленко (од 20′ Шиљковић Никола)

Резерве:
14. Шиљковић Никола
15. Максимовић Никола
16. Мајић Кристијан
17. Миловановић Михајло
18. Савић Теодор

Састав ФК Дунавац:
1. Величковић Дејан
2. Душић Милан
3. Младеновић Радослав (од 56′ Андрејић Милош)
4. Ђорђевић Марко
5. Јацић Јован (К)
6. Дујаковић Стевица
7. Матић Андрија
8. Паунић Никола (од 52′ Стојсављевић Васо)
9. Жарковић Дејан (од 70′ Никић Алекса)
10. Симеуновић Марко
11. Небригић Иван

Резерве:
13. Никић Алекса
14. Андрејић Милош
15. Стојсављевић Васо

Пред солидно попуњеним трибинама, Винча и Дунавац су одиграли једну сјајну утакмицу у италијанском стилу, један гол, доста тактичког надмудривања, игра стрпљења, игра живаца и данас је на нашу радост боља била Винча.

Само што је лопта кренула са центра, прекршај за играче Дунавца на 18 метара од гола Винче, играч са бројем 10 шутира и лопта одлази поред гола.
12. мин – слободан ударац за Винчу на 20 метара од гола Дунавца, искоса са леве стране, Вујетић Михаило сјајно шутира у голманов угао и постиже гол за ФК Винча-ФК Дунавац-1:0.


14. мин – поново слободан ударац за Винчу, мало даље него у 12. минуту, Вујетић покушава директно на гол, али лопта одлази изнад пречке.
20. мин – Раша Илић пролази по левој страни, одличан центаршут, лопта за Вујетића између штопера гостујуће екипе, Михаило сам испред голмана шутира левом, слабијом, ногом и лопта одлази поред гола.
27. мин – Бане Станков покреће напад Винче по десној страни, лопта за Николу Шиљковића, дебитанта за сениорски тим Винче, Шиљковић у простор за Рамића, Рамић сам ка голу Дунавца, капитен Винче из пада шутира са 10 метара право у голмана.


29. мин – прекршај за Дунавац на половини терена, капитен гостију шаље лопту на линију шеснаестерца Винче, играч са бројем 11 хвата лопту на волеј и шаље је поред гола.


31. мин – Мијаиловић сам износи лопту од гола Винче скоро до шеснаестерца гостију, шаље је на десну страну за Рамића, Рамић шутира са 15 метара, голман Дунавца добро постављен хвата лопту.


34. мин – корнер за Дунавац, центаршут на прву стативу, Жарковић феноменално шутира главом, лопта одлази поред гола.
37. мин – прекршај за Дунавац на 40 метара од гола Винче, код аут линије са леве стране, дуга лопта на прву стативу, Жарковић шутира главом, Радојевић хвата лопту.


45. мин – Добријевић Томислав предводи напад Винче по средини, лопта за Шиљковића, Шиљковић у простор за Вујетића, голман Дунавца правовремено истрчава и купи лопту пре него што је играч Винче стигао да упути ударац.

Неизвесно прво полувреме, доста шанси, велики број прекршаја на обе стране и још 45 минута стрепње за навијаче оба тима.

49. мин – слободан ударац за Винчу на 25 метара од гола Винче, искоса са десне стране, Вујетић центрира на 11 метара, Томица Добријевић шутира левом, слабијом, ногом и голман без потешкоћа узима ту лопту у наручје.


50. мин – Вујетић пролази по десној страни, улази у шеснаестерац Дунавца, покушава да центрира на другу стативу, али играч Дунавца руком зауставља лопту и судија показује на белу тачку. Добријевић Томислав изводи једанаестерац, али лопта одлази поред гола гостију.


61. мин – корнер за Дунавац, центаршут на другу стативу, играч гостију најбољи у скоку, шут ка голу Винче, лопта одлази мало поред стативе.
63. мин – корнер за Винчу, лопта пада у срце шеснаестерца, играч Дунавца успева да је избије само до Шиљковића на 25 метара, Шиљковић из прве шутира, али лопта одлази високо преко гола.


Одмах је уследио веома брз напад Дунавца који се завршио шутем некадашњег играча Винче, Васе Стојсављевића, али голман Радојевић успева да укроти ту лопту.
68. мин – изгубљена лопта Винче на половини терена, играч гостију са бројем 10 сам ка голу Винче по левој страни, улази у средину, шут са 20 метара, лопта одлази преко гола.


77. мин – напад Дунавца по десној страни, центаршут на другу стативу, играч Дунавца шутира из прве ка голу Винче, лопта одлази у гол-аут.
81. мин – Станков пролази по десној страни, шаље лопту у простор за Вујетића, шут са 7 метара, лопта одлази поред гола.


83. мин – корнер за Дунавац, лопта на другу стативу играч Дунавца хвата лопту на волеј и шаље је преко гола.
87. мин – прекршај за Винчу на средини терена, Стојичић шаље лопту за Шиљковића, Шиљковић у простор за Рамића, али дефанзивац гостију уклизава и шаље лопту даље од гола Дунавца.

Једна добра утакмица, пуна неизвесности, дуела и прилика за гол.

Винча је на данашњој утакмици имала сјајну подршку својих навијача и надамо се да ће трибине бити испуњене и на првој следећој утакмици.
Следећи противник Винче је екипа ФК Космај (Раља), а утакмица се игра на градском стадиону у Винчи за две недеље.

ГАЛЕРИЈА

 

 

Comments

comments